Har fået opskriften af en veninde, så det er faktisk hende der skal have æren!
Hun fandt opskriften på en blog, som du kan se her: http://levsundt.com/pizza-pa-rodfrugtsbund/
Det, der er anderledes ved denne pizza er bunden, som jo ikke er det sundeste i en traditionel pizza. Men i denne opskrift er hvedemel, vand og olie erstattet af rodfrugter og æg! Bunden bliver utrolig saftig og smager virkelig godt - og så er den sund!
Jeg var selv lidt skeptisk, men min veninde forsikrede mig om at den smager fantastisk - og hun er lige så vild med mad som mig :-) Så her kommer den:
Pizza på rodfrugtbund:
- 1 kg gulerødder
- 1 kg pastinakker
- 6 æg
- 1 glas pesto
- 1 pose mozarellaost
- 1 pk. chorizo
- 2 pk. parmaskinke
- Rucola til pynt
Fremgangsmåde:
Skræl først det yderste lag af både gulerødder og pastinakker og skær bund og top af og smid dette ud.
Bliv derefter ved med at skrælle gulerødderne og pastinakkerne indtil de ikke kan skrælles mere og kom skrællen i en skål. Jeg synes dog det var svært at skrælle det hele, så jeg rev nogle af rodfrugterne på mit råkostjern. Har man en foodprocessor, så tager det et øjeblik!
Tag en skål mere og kom 6 hele æg i og pisk disse let.
Kom gulerødder og pastinakker op i æggemassen lidt efter lidt og få vendt det hele godt rundt.
Tag 2 beklædte bageplader og fordel massen i et tyndt lag til du har to pizzabunde.
Bag bundene i ovnen i ca. 30 minutter – husk dog at holde øje – bunden er færdig så snart massen er sammenhængende og er stivnet.
Top pizzaen med fyldet.
Sæt pizzaerne tilbage i ovnen til fyldet har fået nok – her kan man som hovedregel sige, at den er nok, når osten er smeltet.
Pynt eventuelt med rucola!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar