Og jeg har efterhånden smagt mange forskellige! Jeg har fået dem på dyre fancy barer, på stranden på ferie og jeg har fået dem som gæst hos venner og familie.
Den bedste mojito jeg nogensinde har fået fik jeg på en restaurant i Essen i Tyskland - ja, af alle steder!!!
Men den var simpelthen bare så god!
Jeg gik op i baren og spurgte om jeg måtte få opskriften - og det fik jeg! Og den vil jeg gerne dele med jer! Og dermed kommer jeg også til at afsløre hemmeligheden omkring den gode mojito - det er nemlig sukkerlagen!
I de fleste opskrifter står der at man skal bruge sukker eller brunt sukker - men det man skal bruge er sukkerlage. Det gør nemlig at sukkeret ikke skal opløses først. Og det gør utrolig stor forskel - efter min mening. Og så skal man bruge masser af knust is!
Opskriften er:
2 kvarte limefrugter
4 mynte blade
1 cl. sukkerlage
4 cl. Roses lime
4 cl. rom
Masser af is
Brug et longdrinkglas. Bladene rives i små stykker og kommes i glasset. Limefrugtstykkerne presses i glasset og lægges i glasset. Fyld op med masser af is og tilføj sukkerlage, Roses lime og rom.
Serveres med et tykt sugerør, så man kan røre forsigtigt rundt i drinken.
Grunden til, at jeg bruger så meget is er, at dels så hader jeg drinks, hvor der ikke er nok is - og dels forhindrer isen myntebladene i at komme op til overfladen, så man får dem i munden, hvis man ikke benytter sugerrøret!
Og så skal I naturligvis også have opskriften på sukkerlagen:
4,5 dl sukker
2,5 del vand
Blandes i en gryde og koger ca. 5 minutter. Når lagen er kølet af kan den hældes på flaske og sættes i køleskabet, hvor den kan holde sig længe!
Go fornøjelse - håber, at I synes om den!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar